Grafiek

Bocht
Bocht

€150

Aquatint, droge naald, collografie, monotype
Formaat: 20 x 30 cm
Oplage 25 ex.

Premieplaat i.o.v. Foundation Veerle Rooms

Bocht
Oase

€750

Aquatint, lijnets, monotype
Formaat: 100 x 80 cm
Oplage 2 ex.

Residentie in Gotland, Zweden

Zeemotie
Zeemotie

€200

Aquatint, droge naald, collografie, monotype
Formaat 20 x 30 cm
Oplage 2 ex.

Residentie in Gotland, Zweden

Schilderijen

Haven impressie 1
Haven impressie 1

€200

Acryl
Formaat: 20 x 30 cm

Haven impressie 2
Haven impressie 2

€200

Acryl
Formaat: 30 x 42 cm

Haven impressie 3
Haven impressie 3

€200

Acryl
Formaat: 24 x 32 cm

Tekeningen

Wilde bloemen 1
Wilde bloemen 1

€100

Inkt, pastelkrijt
Formaat: 21 x 30 cm

Residentie in Habergy.
Voorstudie voor grafisch werk 'Tussenheuvels'.

Heuvels 1
Heuvels 1

€100

Inkt, pastelkrijt
Formaat: 21 x 30 cm

Residentie in Habergy.
Voorstudie voor grafisch werk 'Tussenheuvels'.

Wilde bloemen 2
Wilde bloemen 2

€100

Inkt, pastelkrijt
Formaat: 21 x 30 cm

Residentie in Habergy.
Voorstudie voor grafisch werk 'Tussenheuvels'.

Illustratie

Kanjer
Kanjer van een verjaardag

€3

Tekening: inkt
Kaart: 10 x 30 cm,
digitaal geprint

Korting 20% bij aankoop van min. 5 exemplaren

Liefde
Liefde is overal

€3

Tekening: pastelkrijt, aquarel
Kaart: 10 x 15 cm,
digitaal geprint

Korting 20% bij aankoop van min. 5 exemplaren

Horizon
Horizon

€3

Tekening: inkt, digitaal bewerkt
Kaart: 10 x 15 cm,
digitaal geprint

Korting 20% bij aankoop van min. 5 exemplaren

Edities in oplage

Prent St Norbertus
Historische prenten

Prijs naar formaat en oplage

Kopergravure, ets
Formaat: variabel

Aangeleverde drukplaten
in opdracht van Abdij van Park, Heverlee

Gulden passer
Educatieve prenten

Prijs naar formaat en oplage

Ets, linosnede
Formaat: 21 x 30 cm

Zelf vervaardigde drukplaten naar gegeven onderwerp
in opdracht van Museum Plantin-Moretus

Drukpers
Artistieke prenten

Prijs naar formaat en oplage

Diepdruk
Formaat: 13 x 18 cm
(max. formaat 50 x 70cm)

Zelf vervaardigde drukplaten naar vrij onderwerp

Grafisch wonderland op maat

De presentatie kan je hier binnenkort downloaden!

Workshops

Haven impressie 1
Grafiek

€250 / groep

Droge naald, lijnets
Duur: 2u
Aantal deelnemers: max. 12

Ontwikkeld voor Museum Plantin-Moretus

Haven impressie 2
Waarnemen van de omgeving

€250 / groep

Pastelkrijt
Duur: 2u
Aantal deelnemers: max. 12

N.a.v. 'Vlaamse Meesters' in Arboretum Grootenbosch

Beestjes van goud
In het kader van een tentoonstelling

€250 / groep

Acrylverf
Duur: 2u
Aantal deelnemers: max. 12

N.a.v. 'Magnifieke middeleeuwen' in Museum Plantin-Moretus

Meer workshops op flickr!

Beeldend kunstenaar

Vanuit mijn betrokkenheid met de omgeving wil ik beelden creëren die mijn ervaring van de werkelijkheid weergeven. Ik vang indrukken op met al mijn zintuigen, daardoor is de werkelijkheid continu in beweging. Voor mij is de realiteit een proces dat vorm krijgt door herhaaldelijk aanwezig te zijn: door indrukken te verzamelen en opnieuw te ordenen. De werkelijkheid is eerder een ontmoeting door de tijd die gaandeweg transformeert een vaststaand gegeven (cfr. Lived space).

Ben ik dan een impressionist après-la-lettre? Het gaat me niet zozeer om het weergeven van lichtschakeringen e.d., maar om de manier waarop de omgeving op ons inwerkt.

Parallel hiermee heb ik methodes ontwikkeld om me vrij te voelen in mijn beeldend werk. Ik hou ervan spontaan in te grijpen in een geconstrueerd beeld en abstracte elementen vanuit mijn emotie te laten opborrelen. Door de herhaalde ontmoeting met het onderwerp laat ik het werk tot stand komen.

Ook herinneringen, geluiden en wisselende omstandigheden wil ik integreren in mijn beelden. Deze wekken een dieper bewustzijn op van het unieke plaats- en tijdsfragment. Door toewijding wordt elke plek boeiend, hoe saai op het eerste zicht ook. Ik geloof dat aandacht de sleutel is tot een betere perceptie en relatie met de omgeving.

Residenties & Projecten

Tijdens een residentie in Zweden bevond ik me in een heel uitgestrekt, monotoon landschap waarop je snel uitgekeken kan zijn. Ik fietste door het landschap gedurende 10 dagen en raakte steeds meer gefascineerd. Bij terugkomst maakte ik verschillende versies van het landschap en visualiseerde ik o.m. de wilde grassen en de geuren. Ik maakte één moederbeeld als basis waarop ik varieerde door telkens de focus te verschuiven: het bos aan de horizon, de struiken op de voorgrond en een vogel die de stilte verbreekt. Ik herbeleefde mijn ervaringen en combineerde de resultaten tot een totaalbeeld. Het (saaie) landschap werd een geheel dat correspondeerde met mijn levendige herinnering aan de plek (zie Landschap).

Op gelijkaardige manier werkte ik aan een opdracht om de waardering van een verkommerde buurt te verbeteren. Ik visualiseerde de ervaringen van de buurtbewoners in hun woonomgeving en kwam tot een nieuwe beeldvorming: uit het leven gegrepen composities die vitaliteit en positieve energie uitstralen (Grafisch wonderland, Terloplein).

Via mijn aanbod ‘Grafisch wonderland op maat’ wil ik particulieren, architecten en openbare instellingen helpen om meer waardering te genereren voor een spcifieke woonomgeving of stedelijke site. Niet door te renoveren en in te grijpen in de materiële werkelijkheid, maar door de blik te recycleren. Een diepere beleving die de connectie met de ruimte herstelt en het beeld ervan herbepaalt.

Verblijf in een 'saai' landschap in Zweden

Mijn focus

Ik heb meerdere residenties gedaan in binnen- en buitenland, voornamelijk betrokken op het landschap. Toch beschouw ik mezelf niet als een landschapskunstenaar, maar wel als iemand die de natuur van de menselijke perceptie onderzoekt. In mijn portfolio is momenteel veel 'groen' te zien, maar ik werk net zo graag met mensen en in steden.

Ik heb mijn beeldentaal voornamelijk ontwikkeld door me te verdiepen in grafiek, meer bepaald etsen en monotype.

Het mooie aan grafiek is de mogelijkheid om te variëren op elk beeld tijdens het ininkten van de plaat. Zo kan ik loskomen van de gegeven werkelijkheid en mijn ervaring meer benaderen. Het laat toe om de focus in een laat stadium nog te verschuiven en een graad van abstractie te bereiken.

De drang naar spontane ingrepen en werken op groot formaat heeft vanzelf geleid tot een sprong naar schilderkunst. Een onderlaag in acryl die ik leven inblaas met olieverf past goed bij mijn manier van werken.

Mijn tekeningen zijn vaak spontane voorstudies voor een grafisch werk of schilderij. Soms schetsen van een landschap in openlucht, soms studies naar model of stilleven.

Sarah Daeleman aus Belgien ist eine von insgesamt 12 internationalen Künstlern, die beim aktuellen Landtschaftspleinair des Schwester Kunstvereins ihre Frisösen Inspirationen im Kunst umsetzen.
~ MOZ (lokale krant in Schwedt, Duitsland)

Artistiek traject

Na mijn studie Grafisch ontwerp aan Luca School of Arts heb ik gezocht naar de juiste insteek om mijn job uit te oefenen. Ik heb o.a. 10 jaar gewerkt in Museum Plantin-Moretus te Antwerpen, een 16de eeuwse drukkerij met een archief vol drukken van meester kunstenaars zoals Rubens. Daar heb ik mijn hart kunnen ophalen op vlak van culturele en artistieke inspiratie. Ik heb er ook workshops etsen gegeven aan schoolgroepen.

Daarnaast heb ik me ontwikkeld als kunstenaar en deelgenomen aan meerdere exposities en residenties in binnen- en buitenland.

Via het platform Ulule heb ik een crowdfunding campagne opgezet om een reis naar Zweden te financieren. Voor andere residenties kon ik rekenen op de steun van galeries zoals Grafisch Atelier Alkmaar (NL) en Galerie Am Kietz in Schwedt (D).

Enkele werken zijn opgenomen in de collectie van kunstuitleen Bernice.

De wereldberoemde drukkerij vormde natuurlijk een van de grootste uitdagingen. Sarah Daeleman zag het licht in de drukkerij als een Verlichting in de geesten.
~ Marcus De Schepper, De Gulden Passer (kunsthistoricus)

Publiek

Mijn werk is voor iedereen die oppervlakkigheid ervaart in de wereld en op zoek is naar zingeving. Vaak wordt mijn werk ervaren als kwetsbaar, fragiel en tegelijk krachtig. Ik ben vrij authentiek in mijn werk in die zin dat ik blijf werken tot het resultaat overeenstemt met mijn innerlijk klankbord.

Mijn werk kan je raken indien je houdt van speelse composities (sommigen vergelijken het met visuele jazz muziek) die afwijken van puur realisme. Je staat open voor intuïtie en kijkt voorbij de grenzen van de materiële werkelijkheid.

Mijn werk is vooral sensitief. Het zorgt voor verdieping en werkt bevrijdend, omdat het aan het onderbewustzijn raakt. Het herstelt in zekere zin de oppervlakkigheid van ons vluchtig bestaan.

Ik probeer vervreemding te counteren door connectie te maken - met de omgeving en met jou als toeschouwer. De wereld die ik visualiseer is overal aanwezig maar nog niet zichtbaar. Via mijn werk kan ik ernaar refereren. Als mijn werk iets oproept bij jou dan is het een groot geluk om elkaar daar te ontmoeten.

Your work is fabulous and it tells certainly more than a straight drawing. Congratulations on your commission.
~ Sheena Vallely (kunstenares, UK)

Werk aankopen

Je kan steeds een grafisch werk, schilderij, tekening en illustratie aankopen in de webshop bovenaan. Stuur me via mail de titel van het gewenste werk en je naam en adres. Dan krijg je snel een antwoord met voorstel voor levering en betaling.

Je bent ook welkom op atelierbezoek om het werk samen te bekijken. Stuur gerust een mail om een afspraak te plannen.

Je kan een grafisch werk in bruikleen nemen via Bernice Kunstuitleen .

Opdracht plaatsen

Ik maak illustraties om bvb. een bijzondere gelegenheid te vieren (geboorte, verjaardag, ...) of een artikel extra overtuigend te maken. Je kan een bestaande illustratie uit de webshop aankopen of een nieuwe opdracht plaatsen. Neem contact op via mail dan bespreken we het verder.

In mijn atelier druk ik grafische edities van een bestaande drukplaat of een eigen creatie. Neem contact op via mail voor meer info.

Tot slot geef ik creatieve workshops aan groepen, voornamelijk etsen maar ook schilderen, tekenen, knutselen en digitale media zoals grafisch ontwerp, animatie en webdesign. Het is een plezier om mijn passie aan anderen door te geven. Stuur een mail om verder af te spreken.

Inschrijven

Je kan ook inschrijven voor mijn aanbod Grafisch wonderland. De presentatie kan je hier binnenkort doornemen. Om meteen van start te gaan kan via mail een persoonlijk gesprek aanvragen.

Op de hoogte blijven

Laat zeker je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van tentoonstellingen, projecten en updates.

Of connecteer via mijn profielen op sociale media: Facebook en Instagram.

Welkom, ik kijk ernaar uit!

Biotoop

Antwerpen

Online


Contact

Email